Föreläsningar


Kort till föreläsningarna köper du här:

KÖP KORT
Enstaka föreläsningar kostar 100 kr/st, men köper du vårt ALLKORT för 595 kr får du gå på valfritt antal föreläsningar och även prova på pass.


Lördag 23/4

10.15 - 11.00 – Andas för ditt välmående  Pia Holmstedt Englund

Föredrag om andningens positiva effekter i kroppen.Hur påverkar stress ditt autonoma nervsystem och  hur upplever din kropp stress. Din andning gör underverk på att motverka stress. Vi gör tillsammans enkla övningar som du själv kan använda för att må bättre.

12.00 - 12.50 - En flirt med döden...  - Vailet Eldmåne

Från biroll till huvudroll i livets resa. Här delar företagaren och livsinspiratören Vailet Eldmåne "naket" med sig av sin tuffa resa efter bilkraschen och vilka "verktyg" hon använde. Det visade sig också att den egna inställningen till "vad som är möjligt" blev avgörande för helandets fantastiska resultat.

13.45 - 14.45 - Yoga & hjärnan - Matthias Hagman, Gävle Yogaskola

De senaste årens forskning kring hjärnan visar att yoga, avslappning och meditation är mycket kraftfulla verktyg för att åstadkomma långvariga och till och med fysiska förändringar i hjärnan. Studier visar att långvarig stress bryter ned och skadar viktiga funktioner i hjärnan. Den goda nyheten är att andra studier även visar att det går att läka hjärnan genom yoga och meditation. Föreläsningen ger en översiktlig bild av hur yoga och meditation kan förbättra hjärnans tillstånd vid till exempel långvarig stress, depression, ångest etc. Dessutom visar många vetenskapliga rön på hur vi även kan träna upp vår förmåga att uppleva positiva känslor som glädje och medkänsla.
Lärare: Mattias Hagman, Gävle Yogaskola

15.00 - 16.00 - Hård och tuff - men ändå ödmjuk och glad - Magdalena Kowalczyk, känd som Athena i Gladiatorerna

Magdalena Kowalczyk är världsmästaren i thaiboxning, en klassisk tuff och traditionellt sett manlig sport, som blev Gladiatorn Athena i TV4 där hon försöker visa att man kan vara både vänlig och glad men samtidigt hård och tuff där det behövs.

Magdalena ska prata om sin idrottskarriär, om balansen mellan hård träning och vettig kost samtidigt som man inte behöver försaka allt livets goda och om motivation - att inte vara så himla duktig jämt.

 


Söndag 24/4

11.15 - 12.05 – Lyckan att hitta sig själv" ♡ din inre källa till kreativitet, vilja och glädje - Annica Dahlin

Annica är en omtyckt och eftertraktad yogainstruktör, coach och samtalsterapeut med flerårig erfarenhet av personligt ledarskap och inre utveckling.
Hon pratar om hur man med konkreta verktyg finner balans i tillvaron och själv kan börja skapa det liv man vill leva. Du får inspiration och tips hur du hittar ditt inre centrum – din källa till kreativitet, vilja och glädje! Forskning visar att vi kan träna upp vår förmåga att känna positiva känslor som tex glädje. Men lika viktigt är att lära oss se och tycka om de mindre omtyckta delarna av oss själva.
Vilket kan frigöra oändligt mycket potential, kraft och glädje.
Annica är samtalsterapeut, coach, yogalärare och föreläsare.
En entreprenör med det egna yoga varumärket Soil & Soul Sweden

12.30 - 13.20 – "Happy happy –om konsten att njuta mera av livet”
En inspirerande föreläsning om att leva medvetet med humor och allvar - Frida Stål

Frida har under flera år jobbat med varumärke, värdskap och om konsten att välkomna sig själv. Att välkomna sitt
personliga varumärke, sina talanger och sina… ja, mindre bra sidor. Med hjälp av humor, allvar och medveten närvaro
lär hon oss att njuta mera av våra liv. Hon ger konkreta tips på hur vi höjer energin på våra arbetsplatser, i vår vardag och hur vi skapar egen energi till oss själva.

Välkommen till en medvetandehöjande föreläsning!
Frida är föreläsare, entreprenör, författare, styrelsearbetare, coach och diplomerad
Mindfulness instruktör. Hon har tidigare bland annat jobbat som Projektledare för Söderhamns
kommuns varumärke samt som Värdskapsinspiratör. Hon är en uppskattad föreläsare som under
åren fått smeknamnet ”HappyFrida”.

13.45 - 14.35 - Hur vet man vilken träning som är bäst? - Niclas Carlson, webcoach, leg.kiropraktor

Niclas Carlson från Gävle är utbildad fystränare av Riksidrottsförbundet RF på Bosön och hjälper nybörjare, motionärer, elitaktiva att lyckas med sin träning. Niclas har utvecklat en egen träningstjänst, Webcoach -en personlig tränare på nätet som kontrollerar att träningen fungerar och ger önskade resultat. Förra året belönades Webcoach av Svenska Statens Innovationsmyndighet med 500.000 kr för utveckling av nya tester och anpassad träning online.